Presentatie ‘In het museum’

drielHet was een genoeglijke middag. Joost van Driel presenteerde vandaag zijn debuutroman ‘In het museum’ in de Drvkkery in Middelburg. Schrijver Jan Vantoortelboom interviewde hem. Zo kwam ik aan de weet dat je geen ongelukkige jeugd moet hebben gehad om succesvol schrijver te worden. Een hele gelukkige jeugd, dat is in het geval van Van Driel de inspiratiebron. Want daar verlang je naar terug. (Op de foto: links Joost van Driel, midden Jan Vantoortelboom, rechts Dick Anbeek van de Drvkkery).

Voor de bespreking en het signalement van ‘In het museum‘, klik op de link. Het is – en dat vind niet alleen ik – een roman die zeer, zeer de moeite waard is. Door het taalgebruik, en door het gepast inbrengen van emoties en surrealistische elementen. Van Driel heeft al een tweede roman klaar. Die komt volgend jaar, vertelde zijn Belgische uitgever. De titel: ‘Het jaar van de tijger’.

Het glazen hok in de Drvkkery zat lekker vol met zo’n zestig belangstellenden. Ze hoorden dat de schrijver dan wel geen autobiografisch boek heeft geschreven, maar wel uit zijn leven heeft geput. Zoals de scène waarin hoofdpersoon David als jongetje van een jaar of zeven samen met zijn vader in een keukenwinkel met pandeksels in optocht gaat. ‘Beng, beng, beng’. Dat was, zo liet de ook aanwezige vader Lo van Driel weten, echt gebeurd. Maar dan in een Ikea.

Vermakelijk, dus.

 

Dit bericht is geplaatst in Literaire avond, Proza met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.