800 jaar Middelburg in acht lezingen

m800PZC van 13 februari 2017

door Maurits Sep

Wie 800 jaar oud is, heeft heel wat te vertellen. Over 800 jaar stadsrechten in Middelburg vindt dan ook niet één lezing plaats, maar acht. Niet over elke eeuw één, maar over acht thema’s. Die vallen samen met de hoofdstukken van het boek dat later dit jaar verschijnt over ‘Middelburg – 800 jaar stad’. De auteurs verzorgen de lezingen.

Dinsdag 4 april spreken Peter Sijnke en Bernard Meijlink over monumenten, stedenbouw en archeologie. Donderdag 20 april behandelt Tobias van Gent de militaire geschiedenis. Dinsdag 16 mei geeft Ruud Paesie uitleg over de handel overzee. Donderdag 8 juni duidt Willem van den Broeke de regionale handel. Dinsdag 12 september gaat Jeanine Dekker in op de politieke geschiedenis. Donderdag 5 oktober behandelt Dekker ‘de staat van het volk’. Dinsdag 24 oktober vertelt Jan Zwemer over geloof en wetenschap. Donderdag 16 november besluit Katie Heyning de cyclus met een lezing over kunst en kunstnijverheid. De lezingen beginnen om 19.30 uur en zijn in de ZB. Kaarten (10,- euro per lezing; 70,- euro voor een passe-partout) zijn te koop in De Drvkkery of op de-drvkkery.nl/tickets.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Geschiedenis met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.