Middelburg verlengt contract met stadsdichter Karel Leeftink in 2017

Karel leeftink portret voor maurits/foto mechteld jansenPZC 23 november 2017, editie Walcheren

Middelburg verlengt contract met stadsdichter Karel Leeftink in 2017

MIDDELBURG – Stadsdichter Karel Leeftink blijft op verzoek van de gemeente Middelburg een jaar langer in functie. Hem is gevraagd ook in het jubileumjaar 2017 gedichten te schrijven over Middelburg.

Leeftink trad in januari 2015 aan, voor twee jaar. Op 1 januari 2017 zou zijn benoeming aflopen. En door geldgebrek wilde de gemeente dan geen nieuwe stadsdichter – die 1500 euro per jaar krijgt – benoemen. Uitgerekend in het jaar dat de stad zijn 800-jarig bestaan viert. “Erg wrang”, reageerde Leeftink destijds. Hij vond dat juist in zo’n jaar een stadsdichter een rol spelen.

Dat vinden B en W nu ook. Tot nu toe werd elke twee jaar een nieuwe stadsdichter gekozen, maar Leeftink krijgt bij uitzondering contractverlenging. ‘Het gemeentebestuur vindt in Karel een actieve en betrokken stadsdichter, die goed weet wat er speelt in de stad’, verklaren B en W.

Leeftink was er ‘wel voor te porren’. “Want 2017 wordt een fantastisch jaar.”

*******************************************

PZC 15 december 2016, editie Walcheren

Karel Leeftink blijft volgend jaar stadsdichter in Middelburg

MIDDELBURG – Karel Leeftink blijft ook volgend jaar stadsdichter van Middelburg. De LPM vond de contractverlenging een schoffering van vorige stadsdichters, omdat zij maximaal twee jaar mochten blijven. Het was niet de bedoeling andere stadsdichters te schofferen, reageren B en W. Maar in 2017 viert Middelburg het 800-jarig bestaan en daarom is voor Leeftink een uitzondering gemaakt. B en W komen daar niet op terug.

Dit bericht is geplaatst in Poëzie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.