Rudie Kagie presenteert nieuw boek in Vlissingen

hopmanZaterdagmiddag 10 december 2016 om 16.00 uur presenteert Rudie Kagie bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen, zijn ‘memoir’ Hopman. De auteur zal worden geïnterviewd door Helge Prinsen. Na afloop signeert Rudie Kagie en er is een feestelijk drankje en een hapje.

In Hopman reconstrueert Rudie Kagie zijn kinderbeschermingsverleden als pupil van de Zeeuwse voogdijvereniging Kinderzorg. De auteur verhaalt hoe hij op zijn twaalfde een journalist ontmoet die zich opwerpt als zijn mentor, reddende engel en tweede vader. Er groeit een onconventionele vriendschap tussen de verstokte vrijgezel en het naar liefde hunkerende verschoppelingetje. Samen gaan ze op zoek naar de vrouw en moeder die het gezin compleet zou maken. Maar alles loopt anders. Intussen laat zijn biologische moeder het na de echtscheiding lelijk afweten. Ze hult zich jarenlang in stilzwijgen tegenover haar kinderen en reageert niet op pogingen tot toenadering. Als Kagie na haar overlijden op onderzoek gaat, doet hij een schokkende ontdekking. Zijn moeder was als Mien met de Kanten Kraagjes een bekende verschijning in het rosse zelfkantmilieu van Vlissingen. ‘Eindelijk begrijp ik het. Ze verbrak het contact met ons niet uit gebrek aan liefde, maar omdat ze zich schaamde voor haar levenswandel.’

Rudie Kagie (1950) is journalist en schrijver. Over zijn kinderbeschermingsverleden schreef hij eerder Schuifkaas (2011).

Over Schuifkaas:
‘Grote emoties van de ik-figuur worden via dit mooie, compacte verhaal voorzichtig via de band gespeeld. Ze komen harder aan dan eindeloos gelamenteer over trauma’s. (…) Een klein meesterwerk.’ (de Volkskrant)

‘Hartverscheurend mooi.’ (Trouw)

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Nieuw te verschijnen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.