Nieuwe Jan Vantoortelboom heet ‘De drager’

vantoortDe nieuwe Jan Vantoortelboom is onderweg. April 2017, laat hij via zijn Facebookpagina weten. En hij zet er meteen de cover van zijn nieuwe boek bij, zodat we de titel ook weten: De drager. De in Ossenisse woonachtige schrijver heeft tot nu toe drie romans uitgebracht: De verzonken jongen (2011), Meester Mitraillette (2014) en De man die haast had (2015). Met de laatste won hij in 2015 de Zeeuwse Boekenprijs.

Synopsis van het nieuwe boek:

Nicolas is altijd onder de indruk geweest van de gedrevenheid en de compromisloosheid waarmee zijn twee jaar oudere buurjongen Bruno idealen nastreeft en verwezenlijkt. Na hun schooltijd raakt Nicolas verzeild in de computer- en informatietechnologie, Bruno wordt bioloog en doet veldwerk in de uitgestrekte wouden van Slowakije. Ze houden contact per e-mail, en telefoon, bezoeken elkaar van tijd tot tijd. Bruno trouwt, krijgt een zoon en vanzelfsprekend is Nicolas de peetvader. Het zoontje lijdt aan een erfelijke ziekte en dat raakt Bruno diep. Gewend aan de meedogenloze overlevingsstrijd in de natuur, waar alleen gezonde dieren bestaansrecht hebben, begint hij te twijfelen aan het bestaansrecht van de nietvolmaakte mens. Als Nicolas naar Wenen moet voor een it-project ontmoeten ze elkaar na afloop in het nabijgelegen Bratislava. En dan ziet hij in waartoe compromisloosheid kan leiden.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Nieuw te verschijnen met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Nieuwe Jan Vantoortelboom heet ‘De drager’

  1. Rita Jonkheijm schreef:

    Hallo Jan,

    Ben erg benieuwd naar je volgende boek. Hoop dat alles goed gaat.
    Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.