Presentatie ‘Bramen plukken’ van Wim Hofman

2582_001Schrijver en illustrator Wim Hofman viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan wordt zaterdag 26 november de bundel ‘Bramen plukken’ gepresenteerd. Daarin zijn 75 columns en illustraties opgenomen, die in de PZC zijn verschenen. Hofman publiceerde zijn eerste bijdrage in de krant op 5 januari 2006.

De schrijver put onderwerpen meestal uit zijn eigen leefwereld. Zijn vrouw Toke, zijn museumbezoeken, zijn vroegere kleuterschool, zijn kleinkinderen in Australië, zijn strenge winters, zijn remloos doortrappertje, zijn stappenteller. En nog veel meer.

Wim Hofman (1941) maakte naam als kinderboekenschrijver en -illustrator. Zijn bekendste boeken ‘Het vlot’ en ‘Zwart als inkt’ werden bekroond met een Gouden Griffel. Hij won ook Gouden Penselen, voor ‘Koning Wikkepokluk de merkwaardige zoekt een rijk’ en ‘Aap en Beer – een ABC-boek’. In 2013 ontving hij de Max Velthuijs-prijs, de belangrijkste prijs voor illustratoren.

De boekpresentatie begint om 16.00 uur in het voormalige postkantoor in de Lange Noordstraat in Middelburg. Tegelijk begint er dan een verkoopexpositie van de bij de columns afgedrukte illustraties.

***********************

Programma zaterdag 26 november in het Common House Elliott van University College Roosevelt, Lange Noordstraat 48 Middelburg.

15.30 – 16.00 uur Inloop
16.00 – 16.10 uur Adriaan Langendonk, welkom namens uitgeverij Den Boer | De Ruiter
16.10 – 16.20 uur Joost Bakker, ‘Hoe het zo gekomen is …’, Galerie De Vier Gemeten
16.20 – 16.30 uur Wim Hofman, Bramen plukken
16.30 – 16.40 uur Jan van Damme (PZC) overhandigt het eerste exemplaar aan Wim en Toke Hofman
16.45 – 18.00 uur Opening verkoopexpositie in De Vier Gemeten, Lange Noordstraat 50 en verkoop & signeren van Bramen plukken in Common House Elliott. De verkoopexpositie in Galerie De Vier Gemeten duurt tot 28 januari 2017.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Columns met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.