Leuntje Merien in 2017

verjaardags-kalender-leuntje-merienLeuntje & Merien in 2017

Cabaretière Katinka Polderman en illustrator Jan Willem Hament gaan met het boerenkoppel Leuntje & Merien het jaar rond.

Jan van Damme
We kennen Leuntje en Merien al in vele verschijningsvormen. In (strip)boeken, als kledingprints, als schilderijen, als kleurboek (voor volwassenen), op deurposten en bekers, als beeld in de openbare ruimte. Steeds<EN>datzelfde boerenstel in Bevelandse dracht. Ze hebben beiden een groot en een klein oog, geen neus en geen mond. Met dat grote oog herken je ze uit duizenden.
Voor komend jaar brengt Uitgeverij Het Paard van Troje het boerenkoppel van de Baarlandse tekenaar Jan Willem Hament in twee ringbandkalenders (A4-formaat) en een ringbandagenda. De maand- en de verjaardagskalender zijn voorzien van rijmpjes van cabaretière Kantinka Polderman. Haar teksten waren uitgangspunt voor de tekenaar.
Zo staat op het blad van maart 2017, als op zondag de 26ste de zomertijd begint:
Leuntje, kiek ik e vannacht
Zoas dat oort de klok verzet
Eerst stoeng t’n op de kasse
En noe op ut buffet
De agenda voor komend jaar is voorzien van één blad per week, met telkens een passende prent en tekst. In april, week 17: oaren en zien vergea je op Grieps. En in week 31, als juli overgaat in augustus: Mie oal die extra oage kosten bluve mè dit jaer mè in de buurte.

De kalenders kosten 13,95 euro, de agenda 15,95 euro. Alle uitgaven: Uitgeverij Het Paard van Troje, Goes.

Dit bericht is geplaatst in Kalender met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Leuntje Merien in 2017

  1. Rob Heringa schreef:

    Prachtig allemaal. Ik heb een briefje voor Jan-Willem door zijn brievenbus geduwd. Ik wil graag contact. Mijn email: heringarob@gmail.com
    Mijn 0653464935
    Harelijke groet,
    Rob Heringa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.