Zout water tot aan de dakgoot

zout-water-tot-aan-de-dakgoot-john-brosens-boek-cover-9789492343048

John Brosens had niet veel geluk met zijn vorige uitgever. Zijn laatste jeugdboek Bloedbroeder 1618 was vorig jaar niet beschikbaar, toen het in de media volop aandacht kreeg in het kader van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP). Bij diezelfde uitgever ging het mis met het begin 2013 verschenen boek Peddelen in de Palingstraat: illustraties ontbraken en de communicatie naar de media was ondermaats. Dat laatste boek krijgt nu een herkansing. Er is een nieuwe, geïllustreerde versie van Peddelen in de Palingstraat beschikbaar, onder de nieuwe titel: Zout water tot aan de dakgoot. De Ramp in Vlissingen dus, voor jonge lezers!

******************

PERSBERICHT

Zout water tot aan de dakgoot is een kinderboek over De Ramp van 1 februari 1953, toen grote delen van Zuidwest Nederland onder water kwamen te staan. Een woeste noordwester storm veroorzaakte talrijke dijkdoorbraken. Dat kwam ook doordat het springtij was: bij eb zakte het waterpeil nauwelijks, waardoor het al hoog stond toen het vloed werd.
Het boek is deels autobiografisch, deels fictie en geschreven voor de jeugd vanaf 9 of 10 jaar. De illustraties zijn gemaakt door Inge Leonora-den Ouden.

De schrijver: ,,Ik heb voor dit boek een aantal originele familieverhalen gebruikt, anekdotes, eigenlijk,’ zegt schrijver John Brosens. ‘Ik vind dat zoiets kan in een kinderboek. Voor een auteur is de waarheid eigenlijk niet zo interessant, maar vooral het vertrekpunt voor een goed verhaal. En in het geval van ‘Zout Water Tot Aan De Dakgoot’ staat er tegenover de fictie een aantal pagina’s met feitelijkheden, met kaartjes van het rampgebied en twee foto’s van de Zeeuwse fotograaf Dert.”

John Brosens: Zout water tot aan de dakgoot – Uitgeverij Mira Loves Books, 102 pagina’s, 13,95 euro.

zie ook: www.johnbrosens.com

 

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken, Watersnood met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.