Zeeland in kleur

coverkleurPZC van dinsdag 14 juni 2016

We staan er gekleurd op

Water, land en Zeeuwen vormen een kleurrijk geheel. Om dat te ervaren moet je er wel oog voor hebben. Het hagelnieuwe fotoboek Zeeland in kleur zal uw blik scherp helpen stellen.

*************************************

door Jan van Damme

Eugène de Kok zag Amsterdam, Berlijn en andere grote steden. Wat een grauwe, door uitlaatgassen aangetaste gebouwen domineerden daar het blikveld. Terug in Zeeland viel het hem eens te meer op: de provincie oogt ongekend kleurig.
De Kok (42) is journalist bij weekblad De Bode en nam zich voor die kleuren in een boek te vangen. Daartoe deed hij een beroep op Bennie Krajenbrink (57), procesoperator van beroep maar al sinds zijn twaalfde gepassioneerd hobbyfotograaf. Later werd ook de Goese oud-wethouder Charles Linssen (71) ingeschakeld. Sinds zijn pensionering ziet hij de provincie vooral door zijn zoeker.
al8_1106_krajenbrinkgeel (1)(Onderdelen van windmolens in het haven- en industriegebied Vlissingen-Oost. foto Annet Eekman)

Twee jaar heeft het drietal eraan gewerkt. De Kok de teksten, Krajenbrink en Linssen de foto’s – met ook nog enkele fotobijdragen van Annet Eekman. Nu is het in harde kaften gevangen fotoboek Zeeland in kleur een feit. Beelden op kleur gesorteerd. De rode luiken en deuren van de Abdij in Middelburg combineren wonderbaarlijk met de rode spinaker van een zeilboot op de Oosterschelde en het rood van de lage vuurtoren van Westkapelle. Het wier op een paalhoofd is net zo groen als de boot die het strand opspuit.
Meekraprood, mosselschelpblauw, helmgrasgroen, brandingwit, mendeurzwart, paalhoofdbruin: Zeeland staat er gekleurd op.

al8_1106_CharlesLinssenGroen (1)al8_1106_3KrajenblEugène de Kok (tekst), Bennie Krajenbrink en Charles Linssen (foto’s): Zeeland in kleur – Uitgeverij Het Paard van Troje, 120 pag., 22,50 euro.
De auteurs signeren zaterdag 18 juni 15.00 – 16.00 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes.

(foto paalhoofd – Charles Linssen; foto Wasschappelse Heiploeg – Annet Eekman).

Bestel: Zeeland in kleur

 

Dit bericht is geplaatst in Fotoboeken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.