Inzending Zeeuwse Boekenprijs wordt opengesteld

zeeuwseboekenprijsDe jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) wordt geopend van 1 juni tot 15 juli 2016. Aanmelden kan officieel via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl). De jury van de Zeeuwse Boekenprijs 2016 bestaat uit commissaris van de Koning Han Polman (voorzitter), Paul van der Velde (hoofdredacteur Zeeuws Tijdschrift), Perry Moree (directeur ZB), Jacqueline Bel (auteur en universitair hoofddocent), Jan van Damme (redacteur PZC) en Barber van de Pol (auteur).

In aanmerking komen recent verschenen boeken uit en/of over Zeeland. Aanmelden kan via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl). Ook dienen er zes exemplaren van het boek te worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (t.a.v. Anya Marinissen, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs).

De jury kiest uit de inzendingen het beste boek. Daarnaast worden zogeheten Accolades toegekend aan het best uitgegeven boek, het beste grensoverschrijdende boek, het beste debuut en het meest originele boek.

Het boek dat de meeste stemmen via de website van de PZC weet te vergaren, ontvangt de PZC-Publieksprijs. Bovendien kent de Zeeuwse Boekhandel aan een Zeeuwse auteur de oeuvreprijs toe.

De winnaars worden zaterdag 5 november bekendgemaakt in het gebouw van de ZB in Middelburg.

Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op de website van het Zeeuws Tijdschrift.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.