In duizend zachte armen

hillesumSinds het naar haar vernoemde onderzoekscentrum vorig jaar in Middelburg werd gevestigd, is de naam van Etty Hillesum (1914-1943) weer nadrukkelijk met Zeeland verbonden. Ze werd in Middelburg geboren. Daar woonde ze tot 1918, toen verhuisde het gezin naar Winschoten. In het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef zij elf dagboekschriften vol. Anderhalve maand voor haar dertigste verjaardag, overleed ze in Auschwitz. Pas na de verschijning van Het verstoorde leven in 1981, met fragmenten uit de dagboeken, werd Etty Hillesum bekend.
Het pas verschenen In duizend zachte armen (Uitgeverij Balans, 15 euro) is een selectie van gedachten en ingevingen uit het verzameld werk van Etty Hillesum. In totaal zijn het 365 korte teksten, voor elke dag van het jaar één. De uitgever: „Om een jaar lang verbonden te zijn met de gedachtewereld van deze bijzondere vrouw.”

Dit bericht is geplaatst in Biografieën, Kalender met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.