Woutertje Pieterse prijs voor Zeeuwse illustrator Martijn van der Linden

okapi_vendelDe uit Oostburg afkomstige illustrator Martijn van der Linden en schrijver Edward van de Vendel hebben met hun boek Stem op de Okapi de Woutertje Pieterse Prijs 2016 gewonnen. Het juryrapport zegt over het duo en hun boek: ,,Hun okapi is poëzie. Hij doet ons verwonderen en verbazen, en is het ultieme bewijs dat er zonder verbeelding geen werkelijkheid is.’’


In totaal waren er zes titels genomineerd. De Woutertje Pieterse Prijs wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt voor het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15000,- euro.
De jury: ,,Schrijver en illustrator (…) hebben de okapi benaderd als kunstenaars, hem op de fiets gezet, hem rood gemaakt met blauwe strepen, hem bezongen in liedjes. Ze hebben in hun benadering van de okapi die ‘gewoon’ in dierentuinen rondloopt, de deur naar onbegrensde creativiteit en fantasie wagenwijd opengezet.’’
Martijn van der Linden (1979) is geboren in Oostburg en verhuisde op zijn zevende naar Heinkenszand. Hij won al meerdere (inter)nationale prijzen.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs, Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.