Schrijfcursus Franca Treur

Franca Treur / foto Mechteld Jansen

Persbericht

Schrijfcollege Franca Treur in WritingLab van ZB

Op donderdagavond 12 mei geeft Franca Treur (foto Mechteld Jansen) van 20.00 tot 21.30 uur een schrijfcollege in het WritingLab van ZB in Middelburg. De kosten om mee te doen zijn €17,50 per persoon. Bibliotheekleden krijgen een Voordeel met je Biebpas-korting van €2,50. Het college vindt plaats in het souterrain van de ZB.

Is zelf schrijven een langgekoesterde droom? In het WritingLab van ZB komt elke donderdag een groep enthousiaste UCR studenten bij elkaar om te leren schrijven en hun schrijfwerk te bespreken. Tot nu toe waren de sessies Engelstalig, maar we willen nu ook starten met Nederlandstalige sessies, waarbij iedereen kan aansluiten, ongeacht opleiding of ervaring.

Ter introductie hebben we Franca Treur uitgenodigd om een schrijfcollege te verzorgen. Zij zal vertellen over haar schrijverschap. Ook bespreekt ze teksten van de deelnemers en zal ze praktische tips geven.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het e-mailadres jnaerebout@dezb.nl

Schrijf een korte tekst, print hem uit en neem hem mee op 12 mei. De opdracht: Beschrijf in 200-500 woorden een veelzeggende herinnering. Meer informatie over de opdracht ontvang je bij inschrijving.

WritingLab is ontstaan vanuit de samenwerking tussen verschillende commissies van de UCR en haar studentenvereniging RASA, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Stichting Literaire activiteiten Zeeland (SLAZ).

Het doel van het WritingLab is om mensen die geïnteresseerd zijn in schrijven een plaats te geven waar zij niet alleen ruimte hebben om te schrijven, maar ook elkaars werken te lezen en te discussiëren.

Het WritingLab zal ruimte bieden aan allerlei literaire activiteiten, zoals poëziewedstrijden, schrijfworkshops, lezingen van schrijvers, een talkshow en uitgeversessies. Het is open voor iedereen en bevindt zich in het souterrain van de ZB, naast het FabLab.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Cursussen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.