Sterke Zeeuwse vrouwen op Wereldverteldag

verteldagSterke (Zeeuwse) vrouwen op Wereldverteldag 2016

Zondag 20 maart 2016 is het Wereldverteldag. De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) doet mee en organiseert twee vertelevenementen. Het thema van deze verteldag is ‘Sterke vrouwen’, en die hadden en hebben we in Zeeland!

**********************

Zondag 20 maart 2016

**********************

Ochtend in Middelburg

Van 11.00 tot 12.30 uur is er in ‘De Goude Harpe’ aan de Londensekaai 29 in Middelburg een vertelochtend over sterke Zeeuwse vrouwen. De verhalen gaan over Rika Ghijsen (verteld door Johan Francke) en Henriëtte van der Meij (verteld door Corry Verburg). Jopie Minnaard vertelt verhalen in het Zeeuws over haar sterke vrouwen.

Graag vooraf aanmelden in verband met het beperkt aantal plaatsen.

*****************

Middag in Retranchement

Van 14.30 tot 16.30 uur is in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat 16 in Retranchement een vertelmiddag in samenwerking met de Stichting Johan Hendrik van Dale. Vier vertellers (Eriek Verbeecke, Nadia Waumans, Sankie Koster en Anita Maas) vertellen (deels in de streektaal) over hun sterke vrouwen (onder anderen Mata Hari en Isabel Allende). De muzikale begeleiding is in handen van Tijl Damen. Toegang 5,- euro, inclusief koffie en thee.

Graag vooraf aanmelden in verband met de consumpties, maar late beslissers kunnen onaangekondigd de NH-kerk in.

 

Informatie en aanmelden:
Veronique De Tier, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, v.de.tier@scez.nl.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.