Scholiere Esmee Buijze debuteert

Terneuzen 20160225 Schrijfster Esmee Buyze

PZC van vrijdag 26 februari 2016

Werkstuk Esmee (18) wordt boekenserie

door Elodie Kint
Terneuzen – Esmee Buijze (18) uit Terneuzen schreef in eerste instantie een werkstuk in boekvorm voor school, maar ze was zo tevreden met het eindresultaat dat ze het manuscript wilde uitgeven. En dat is haar gelukt. Nu is haar werkstuk opeens het begin geworden van een trilogie. (foto Camile Schelstraete)

Als alles goed gaat, ligt haar eerste boek eind dit jaar nog in de winkels. Esmee: „Ik vind het echt ontzettend leuk. Dit is precies wat ik altijd al wilde. Dat ik dat op mijn achttiende al heb bereikt is toch geweldig?!”
De jonge schrijfster schreef Traiders – Het gevecht als onderdeel van een schoolopdracht aan het Zeldenrust Steelantcollege. Iedere havist moet een profielwerkstuk schrijven; een onderzoek dat aansluit op de mogelijke vervolgopleiding. Esmee zag een toekomst als auteur wel zitten en haalde haar leraren over om het eens anders aan te pakken. „Ik wilde een boek schrijven in plaats van een gewoon werkstuk met een hoofdvraag en deelvragen”, vertelt ze. „Daarnaast schreef ik in een verslag hóe je een boek moet schrijven en wat er allemaal bij komt kijken. Ik geef ook tips uit mijn eigen ervaring. Dus eigenlijk was het boek schrijven mijn manier van onderzoeken.”
‘Het gevecht’ gaat over een tienermeisje in Amerika. Als ze ontdekt dat een ontploffing in haar school bedoeld was om haar te vermoorden, staat haar leven op zijn kop. Ze laat alles achter en vlucht, maar de moordenaar blijft haar achtervolgen. En het boek zou geen fantasy zijn, als het hoofdpersonage niet opeens een vampier zou worden – „Tja, ik heb een rijke fantasie, haha.”
Uitgeverij Ambilicious was enthousiast en wilde dat Esmee er een serie van zou maken. Terwijl de havist het eerste deel tot in de puntjes verbetert en haar diploma probeert te halen, is ze ondertussen al begonnen aan het tweede boek dat voor 2017 op de rol staat.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken, Nieuw te verschijnen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.