Talking Tattoo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PZC van dinsdag 16 februari 2016

Tattoos met een verhaal
Fotografen uit Zonnemaire leggen in fotobundel de betekenis van tatoeages uit

Achter iedere tatoeage zit een mooi verhaal. Dat legt het echtpaar Rensen vast in hun fotoboek Talking Tattoo.

door Elodie Kint

Mensen met tatoeages worden vaak afgeschilderd als ‘asociaal’, ondervindt Miranda Rensen uit Zonnemaire. „Je wordt er altijd op aangekeken. Vaak zonder dat iemand zich afvraagt wat voor persoon je bent of welk verhaal er achter je tattoo zit.”
En dat vindt Miranda kortgezegd ‘droevig’. Om mensen met zo’n permanent kunstwerkje op hun lichaam de kans te geven zich eens van een andere kant te laten zien, bedachten Miranda en haar man Alex ‘Talking Tattoo’. Eén van hun eerste projecten sinds ze in 2013 begonnen met hun bedrijf Foto Zonnemaire. „In eerste instantie was het idee bedoeld voor een kleine fotoserie. Maar na een oproep op Facebook, kregen we zó veel aanmeldingen, dat we het zonde vonden om er niet meer mee te doen.” Dus bundelden ze de foto’s en verhalen en brachten ze in december het fotoboek ‘Talking Tattoo’ uit. Met als resultaat; 32 bladzijden met zwart-witfoto’s van naakte modellen. Voor die elementen heeft het fotografenduo bewust gekozen. „Door de kleur uit de foto te halen, spreken de tattoos meer. En we willen geen kleding in beeld hebben, omdat dat afleidt. De volledige aandacht moet naar de tatoeage gaan”, legt Miranda uit.
Vrijwel alle foto’s zijn in de woonkamer van huize Rensen gemaakt. „Bij een fotoshoot bouwen we de kamer om tot een echte studio. Dan schuiven we alle meubels aan de kant en hangen we een fotodoek voor de muur.” En natuurlijk worden de ramen verduisterd, zodat de modellen rustig met de billen bloot kunnen.
Na de druk van het eerste boek, ging het succes van dit project onverminderd door. De reacties van mensen die model wilden staan, bleven binnen stromen. Daarom gaan Miranda en Alex aan de slag met een tweede fotoboek. Binnenkort hebben ze twee shootdagen in Groningen en waarschijnlijk ook één in Weert. „Mensen uit heel Nederland willen meedoen, maar Zonnemaire is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom bieden wij aan om naar hen toe te komen, als er genoeg modellen zijn.” Alex heeft naast het eigen bedrijf nog een vaste baan, dus de overige shoots plannen ze in hun vrije weekenden.
Meedoen aan dit project is gratis. In ruil voor de moeite krijgen de modellen hun mooiste foto’s toegestuurd. Hoe veel dat er zijn, hangt af van het aantal tatoeages.

Het boekje bestellen (25,- euro) of je opgeven voor een fotoshoot kan via www.talkingtattoo.nl 

 

 

Dit bericht is geplaatst in lifestyle met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.