Nieuwe uitgave Phoenix-caissons

c heijkoop rechts en weth kees bos met nieuw boek, ouwerkerk, foto dirk-jan gjeltema

PZC editie Schouwen-Duiveland, 3 februari 2016

Meer kleur en informatie in vernieuwd boek Phoenix-caissons

OUWERKERK – In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is afgelopen woensdag 3 februari 2016 het vernieuwde boek Phoenix-caissons, Drijvende kolossen, voor vrede en veiligheid, van auteur Cor Heijkoop gepresenteerd. Heijkoop gaf een lezing over het boek en vertelde daarbij ook over de caissons van het Watersnoodmuseum.

Foto: Cor Heijkoop (rechts) en wethouder Kees Bos, Ouwerkerk, foto Dirk-Jan Gjeltema


Het boek werd eerder uitgegeven in 2002. De uitgave van 2016 is voorzien van meer kleurenfoto’s, heeft een andere uitstraling en uitgebreide informatie over het Watersnoodmuseum dat in vier Ax caissons is gevestigd. Deze caissons werden in 1953 gebruikt om het laatste en grootste dijkgat van 1953 te sluiten. Het Watersnoodmuseum is, net als in 2002, uitgever van het boek.

 

Dit bericht is geplaatst in Watersnood met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.