Presentatie boek Phoenix-caissons

Phoenix_Caissons_BoekPERSBERICHT

Presentatie vernieuwde uitgave boek
Phoenix-caissons van Cor Heijkoop

OUWERKERK – In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wordt woensdag 3 februari tussen 14.30 en 17.15 uur het vernieuwde boek ‘Phoenix-caissons, Drijvende kolossen, voor vrede en veiligheid’, van auteur Cor Heijkoop gepresenteerd.

Heijkoop geeft deze middag een lezing over zijn vernieuwde boek en vertelt daarbij ook wat over de caissons van het Watersnoodmuseum. Een tweede presentatie, getiteld ‘Caissons gebruikt voor droge voeten in Venetië’, wordt verzorgd door Peter van Westendorp. Hij werkt bij Strukton, het Nederlandse bedrijf dat betrokken is bij de bouw van een stormvloedkering in de Lagune van Venetië. Ook daarbij spelen caissons een rol.

Na afloop van de presentaties wordt het eerste exemplaar van de vernieuwde uitgave van het boek overhandigd aan wethouder Cees van den Bos van Schouwen-Duiveland. Het boek ‘Phoenix-caissons, Drijvende kolossen voor vrede en veiligheid’ werd eerder uitgegeven in 2002. De uitgave van 2016 is voorzien van meer kleurenfoto’s, heeft een andere uitstraling en uitgebreide informatie over het Watersnoodmuseum dat in vier Ax caissons is gevestigd. Deze caissons werden in 1953 gebruikt om het laatste en grootste dijkgat van 1953 te sluiten. Het Watersnoodmuseum is, net als in 2002, uitgever van het boek.

Het volledige programma voor deze bijeenkomst ziet er als volgt uit:
14.30 – 15.00 uur Ontvangst met koffie/ thee en Zeeuwse bolus
15.00 – 15.10 uur Welkomstwoord Siemco Louwerse, directeur museum
15.10 – 15.40 uur Lezing door de auteur Cor Heijkoop over het boek en de caissons
15.40 – 16.00 uur Presentatie “Caissons gebruikt voor droge voeten in Venetië” door Peter van Westendorp, manager operations Strukton
16.00 – 16.15 uur Overhandiging van het eerste exemplaar aan wethouder Cees van den Bos van Schouwen-Duiveland, belast met o.a. de portefeuille water
16.15 – 17.15 uur Drankje en hapje

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Watersnood, Waterstaat met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.