Nieuwe kalenders

merienVolop zicht op 2016

Het moet nog echt herfst worden, maar de Zeeuwse kalenders voor 2016 dienen zich al aan.

door Jan van Damme
Uitgeverij Het Paard van Troje in Goes is al jaren actief met vooral nostalgische Zeeuwse maand- en verjaardagskalenders. Recent werden aan het assortiment ook meer cartoonachtige exemplaren toegevoegd.

Met de figuurtjes van Leuntje en Merien ontmoeten we meteen twee oude bekenden. Illustrator Jan Willem Hament is de geestelijke vader van het in Zeeuwse dracht gehulde duo. In twaalf prenten wandelen ze door het jaar. Bijvoorbeeld: in sprokkelmaand februari wordt een vuur van bijeengesprokkeld hout gestookt; in grasmaand april wordt het gras gemaaid; in wijnmaand oktober staan er wijnflessen in de wei die worden gemolken (12,95 euro).

kalenderhistMet de fotokalender Historisch Zeeland gaan we een eeuw terug. Elke maand is voorzien van een oude, ingekleurde ansichtkaart uit de collectie van Hans Lindenbergh. Met typisch Zeeuwse beelden van stad, dorp, haven en platteland (12,95).

 

 

 

 

kalenderleukDe Leuk Zeeuws Kalender is gemaakt in samenwerking met Leuk Zeeuws|Kistje.nu, leverancier van maatschappelijk verantwoorde cadeaukistjes, en instelling COB Laat je Horen – ontwerp en ontwikkeling van educatieve materialen over huiselijk geweld en seksueel misbruik. Engel Reinhoudt schreef de teksten. Zoals: ‘Liefde is gratis, vreemd da sommige d’r dan nog zo zunig mie bin’ en ‘Ok het doenkertse ure ei mae zestig menuten’. (14,95).

Dit bericht is geplaatst in Kalender met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.