Presentatie Memorykonijn in Goes

MemorykonijnPZC van 2 september 2015

Prentenboek in duidelijke taal

Illustrator Martijn van der Linden presenteert zaterdag 5 september zijn nieuwste prentenboek, op de plek waar hij vroeger zelf zijn stripboeken kocht.
door Elodie Kint
Als kind had Van der Linden dat vast niet durven dromen. Dat zíjn boeken zouden worden verkocht bij boekhandel Het Paard van Troje in Goes, de winkel die hij als jongen uit Heinkenszand zo vaak bezocht. Maar het is écht zo. Nu worden er boeken verkocht met door hem geïllustreerde covers en prenten. Zaterdag presenteert hij er samen met zijn vrouw Maranke Rinck hun nieuwe prentenboek ‘Memorykonijn’.


Het stel bracht eerder al een aantal boeken uit, zoals ‘Prinsenkind’ en ‘Meisjes om te zoenen’. Van die laatstgenoemde bestaat ook een Zeeuwse versie; ‘Misjes te kus en te keur’. Het nieuwe prentenboek gaat over een konijntje dat tot leven is gekomen uit een memorykaart en op zoek gaat naar zijn gelijke. „Plat gezien gaat het over een memoryspel, maar in de kern draait het om liefde. Als de twee figuren bij elkaar zijn, is het goed”, vertelt Van der Linden.
Omdat de verhaallijn van het boek is gebaseerd op het gezelschapsspel memory, wilden de makers ook een geheugenspelletje in de stijl van hun prentenboek. Dat spel is er gekomen en gaat nu als onderdeel van het boek mee over de toonbank. „Zo hebben we eigenlijk een heel nieuw product gecreëerd en daar zijn we erg trots op”, zegt de illustrator vol enthousiasme.
Die trots is niet helemaal misplaatst. Er is namelijk vanuit alle hoeken van de wereld interesse in Memorykonijn. Zo is er al een Amerikaanse vertaling gedrukt en zijn er Franse en Duitse varianten van het prentenboek onderweg.
In principe is het boek geschreven voor kinderen vanaf vier jaar en ouder, maar het is volgens het duo ook een leuk voorleesboek voor jongere kinderen. Volgens Rinck komt dat, omdat het verhaal helder en to-the-point is geschreven. „Daardoor is het makkelijk te behappen, ook voor jongere kinderen. Zowel de tekst als de illustraties zijn simpel, maar omdat het elkaar aanvult, is het juist een sterk geheel.”
De boekpresentatie is onderdeel van de 35e ‘verjaardag’ van Het Paard van Troje. Om 13.30 en om 15.00 uur start er een programma. Natuurlijk lezen de auteurs voor uit het boek en signeren ze exemplaren, maar het belooft ook een actieve middag te worden. Kinderen kunnen zich tussen de programma’s door laten schminken, ze mogen op de foto als konijn en het is mogelijk om reuzememory te spelen. Geheel in stijl is er worteltjestaart. Van der Linden: „Het hoeft wat mij betreft niet per se druk te worden, ik ben allang blij als het boek enthousiast wordt ontvangen.”
Voorafgaand aan de presentatie van het prentenboek, geeft de Amerikaanse auteur T.C. Boyle van 11.00 tot 12.00 uur een signeersessie in de boekenwinkel, ter promotie van zijn boek ‘Wie storm zaait’.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.