Voordracht Jorien Brugmans in Goes

jorien-brugmansTijdens de expo van de Zeeuwse Kunstkring – van 17 aug. t/m 4 sept. in de Grote Kerk Goes – verzorgt Jorien Brugmans op 22 aug. a.s. een poëzieoptreden. Aanvang 14.30 uur, entree gratis. Jorien: ,,Mijn voordracht staat min of meer in het teken van onze installatie in de kerk: de relatie tussen mens en water, de eeuwigdurende onderlinge strijd, die winnaars noch verliezers kent.
Mijn liefde voor water (en Zeeland ) heeft me beelden van woorden geleverd; ik kon en kan niet anders dan ze bundelen in stromend water. Het wordt hoe dan ook een voordracht waarin water de hoofdrol speelt, in woord en beeld. Verder is natuurlijk de integrale expo te bewonderen van de Zeeuwse Kunstkring, van 13 tot 16 uur. En dat dan iedere dag, behalve op zondag, gedurende de expoperiode, donderdag 20 augustus t/m vrijdag 4 september, Singelstraat 21 Goes, dagelijks 13.00 – 16.00 uur, uitgezonderd zondag.”

uit de biografie op zeelandgeboekt:

Achtergrond

Jorien Brugmans schildert in woorden en beelden. Haar gedichten ontstaan onder verflagen van landschappen, portretten en stillevens, in een vaardige stijl en met oog voor kleur, klank en vorm.
Zowel op doek als op papier is ze op zoek naar akkoorden; een gedicht, een schilderij moet warmte in zich dragen en in harmonie zijn met de omgeving. Jorien is een gedreven woord- en beeldkunstenaar.
In haar beeldend werk brengt zij de wereld terug tot een voor haar begrijpelijke dimensie; typerend daarbij zijn het gebruik van strakke lijnen en vormen. Contouren en restvormen spelen een belangrijke rol in haar verbeelding van het alledaagse. Zeeland en de Zeeuwse natuur vormen een belangrijke inspiratiebron voor het werk van Brugmans.
In haar poëzie is ze voortdurend bevangen door ‘het heilig vuur van grenzeloos verbouwen aan een muur van zachte klank, zoals ze het verwoordt in haar gedicht ‘ode’ uit de dichtbundel ‘grenzen’.
Waren beeld en woord eerst nog gescheiden grootheden, de laatste jaren vullen ze elkaar meer en meer aan.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Poëzie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.