Renée Römkens en Maan Leo over het feminisme van nu

fboekPERSBERICHT

woensdag, 20 mei 2015 16.00 uur, Drvkkery Middelburg

Renée Römkens en Maan Leo over het feminisme van nu

Renée Römkens en Maan Leo gaan naar aanleiding van Het F-boek: feminisme van nu in woord en beeld op woensdag 20 mei (16.00 uur) in gesprek over feminisme anno 2015. Waarom dit boek en waarvoor hebben we feminisme nog nodig? Toegang is vrij; gelieve wel aan te melden.

Renée Römkens is directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, en een van de redacteuren van Het F-boek. Maan Leo, jonge schrijver en feministe uit Middelburg, schuift aan. Er is ruimte voor vragen uit het publiek, en u kunt uw F-boek na afloop laten signeren.

Het F-boek: feminisme van nu in woord en beeld

Het F-boek laat zien dat feminisme anno 2015 een rijk verleden heeft, maar ook springlevend is en actueler dan ooit. En het stelt nieuwe vragen voor het feminisme van de toekomst.

Het F-boek is een uitgave van Atria en uitgeverij Unieboek|Het Spectrum en is samengesteld en geredigeerd door Anja Meulenbelt en Renée Römkens. Toegankelijke essays, beeldende kunst, fotografie en illustraties documenteren de veelkleurigheid en veelstemmigheid van feminisme in Nederland. Met bijdragen van o.a. Simone van Saarloos, Sunny Bergman, Hedy d’Ancona, Asha ten Broeke, Marlene Dumas, Kees Flinterman, Gloria Wekker, Loesje, Kristien Hemmerechts, Paul Mepschen en Maaike Meijer.

Renée Römkens (1953) is wetenschapper en directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Samen met Anja Meulenbelt is zij redacteur en initiatiefnemer van Het F-boek.

maanMaan Leo (1986) is schrijver, columnist en communicatiemedewerker aan University College Roosevelt. In 2009 studeerde ze af in Gender Studies aan de universiteiten van Hull (UK) en Utrecht. De (re)presentatie van jonge vrouwen is een belangrijk thema in haar werk. Ze schreef de boeken Ik ben maan (winnaar Zeeuwse Boekenprijs) en Huwelijkse voorwaarden.

Aanmelden

Kaarten zijn gratis. U kunt een kaartje reserveren aan de voorste balie van de Drvkkery of online via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.