Lezing over late Rembrandt

rembrandtPERSBERICHT

Kunstcriticus Nico Out geeft op dinsdag 17 maart om 20.00 uur in de Kloveniersdoelen in Middelburg een kunstlezing over Rembrandt. Hij neemt u aan de hand van een selectie van het werk mee in de motieven en de werkwijze van de late Rembrandt. Kaarten kosten €10,- (inclusief consumptie).

Tot 20 mei presenteert het Rijksmuseum een groots overzicht van de late werken van Rembrandt van Rijn; met 40 schilderijen, 20 tekeningen en 30 prenten. Rembrandt experimenteerde in die laatste periode met grafiek- en schildertechnieken en wist een ongekende diepgang in zijn werk te brengen. Rembrandt onderscheidde zich van zijn tijdgenoten door de ongeëvenaarde weergave van verf en licht en zijn vermogen om de diepste gedachten en gevoelens van zijn hoofdfiguren te verbeelden.

Nico Out over de late Rembrandt Datum: Dinsdag 17 maart Tijd: 20.00 uur Locatie: Kloveniersdoelen Middelburg Kaarten: €10,- inclusief consumptie Ticketverkoop: aan de kassa van de Drvkkery en de Kloveniersdoelen en via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets

Bij de tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam verschijnt een rijk geïllustreerde publicatie onder de titel Late Rembrandt (25,- euro).

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.