Zeeuwen aan de Kaap – aankondiging

ZeeuwenCoverHelft_0Een bundel met verhalen van Zeeuwen uit Zuid-Afrika. Drie auteurs hebben zich aan het verzamelen van de verhalen gezet. Onder wie Middelburger Bart de Graaff. Woensdag 25 februari wordt het boek Zeeuwen aan de Kaap gepresenteerd, om 16.30 uur in de Brasserie van de Drvkkery in Middelburg.

PERSBERICHT:

Om schepen die op weg waren naar en van Azië van schoon drinkwater, vlees en verse groenten te voorzien stichtte Jan van Riebeeck in 1652 een verversingspost aan Kaap de Goede Hoop. Naarmate de verversingspost uitgroeide tot een echte kolonie, vestigden zich ook nogal wat Zeeuwen aan de Kaap. Daar zat goed volk tussen. Maar ook een beruchte messentrekker uit Breskens, een diefachtig wijf uit Colijnsplaat, een overspelige boerenknecht uit Ouwerkerk en een moordenares uit Middelburg. In deze bundel zijn hun verhalen opgetekend. Een primeur, want nooit eerder is specifiek aandacht geschonken aan Zeeuwen in Zuid-Afrika.
De schrijvers hebben alle drie een lange verbintenis  met Zuid-Afrika. Bart de Graaff als historicus en journalist. Caesar Hulstaert als hoofdbestuurslid van de Nederlands Zuid-Afrikaanse Vereniging. En Corine de Maijer als bibliothecaris van het Zuid-Afrika Huis in Amsterdam.

Bart de Graaff, Caesar Hulstaert, Corine de Maijer: Zeeuwen aan de Kaap, verhalen uit Zuid-Afrika – Uitgeverij Den Boer | De Ruiter, paperback, 96 pagina’s, 12,50 euro.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.