De witpenmerel (aankondiging)

janzegers2De witpenmerel

,,Aan het manuscript van bijna 100.000 woorden wordt de laatste hand gelegd, maar het afronden kan nog maanden duren.” Die boodschap kreeg ik onlangs van Jan Zegers uit Terneuzen. Zijn derde boek zit er dus aan te komen. Na enige aarzeling geeft hij de titel prijs: De witpenmerel. Hij debuteerde in 2012 met De worsteling naar geluk, eind 2013 gevolgd door De stenen van Cruz de Ferro.

Synopsis van het boek:

Maria is een alleenstaande moeder met een autistische zoon die William heet. William heeft een moeilijke jeugd. Maria is op zoek naar liefde en geborgenheid, die ze vindt bij een weduwnaar met drie hoogbegaafde, studerende zonen. William is dan veertien jaar oud. De verstandhouding tussen William en zijn drie stiefbroers is bijzonder slecht. Williams moeder en stiefvader komen op een gruwelijke wijze om het leven. William blijft op de boerderij waar ze wonen als enig erfgenaam achter.

Mischa, een jong meisje van nog geen achttien jaar oud, is volledig ontspoord. Ze ontmoet bij toeval de inmiddels drieënveertig jaar oude William in Antwerpen en dan volgen er drie helse jaren.

Op een morgen, het is dan hartje winter, verandert alles.

Dit bericht is geplaatst in Nieuw te verschijnen, Proza met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.