Pieter Sparre & Zoon

sparrePERSBERICHT

Pieter Sparre (foto) & Zoon
6 februari 2015 om 20.30 uur in Porgy & Bess Terneuzen (entree 5,- euro)

Programma: local heroes
Pieter Sparre (pseudoniem van Pieter Vroegop) is de schrijver, hij wordt geïnterviewd door wethouder Frank Deij van Terneuzen; Vroegops zoon Tim Dawn de muzikant.

Literatuur en singer-songwriter
Pieter Sparre – pseudoniem voor Pieter Vroegop – groeide op in Terneuzen, in de tijd dat paard en wagen nog het straatbeeld overheersten, toen er nog geen TV was – laat staan computer –, toen je bij de vissershaven een beker verse garnalen kon kopen voor een stuiver.
Na zijn eindexamen gymnasium aan het Petrus Hondius Lyceum ging hij scheikunde studeren in Leiden en bracht vervolgens zijn werkzame leven door aan de Leidse universiteit. Na zijn pensionering stortte hij zich op het schrijven van romans. Onlangs werd zijn tweede roman gepubliceerd, De troost van een lichaam.

Sparres zoon Tim Dawn deed eindexamen aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden, studeerde Rechten in Utrecht en Cambridge en brak zijn promotieonderzoek af om singer-songwriter te worden. Afgelopen jaar was hij bijzonder succesvol, met het winnen van de THISSAward voor de ‘song of the year’ (met het nummer ‘All she wants’), de release van de eerste single ‘She’ en optredens onder meer op het Haagse Parkpop en in Liverpool en Manchester.

www.pietersparre.nl

www.timdawn.nl

www.facebook.com/timdawnmusic

Dit bericht is geplaatst in Agenda. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.