Zeeuwse Boekenprijs 10

Stae m’n bovenmusse goed? is vandaag, maandag 31 oktober 2011, met 757 stemmen de nieuwe nummer één in de strijd om de PZC-Publieksprijs in het kader van de Zeeuwse Boekenprijs, die 4 november wordt uitgereikt. De young adult thriller Black Mamba is met 731 stemmen nummer twee.

Ook de nummers drie en vier hebben stuivertje gewisseld. De Sterke van Saeftinghe is nu met 452 stemmen derde, Hart voor Erremu staat met 450 stemmen op de vierde plaats.

Het belooft nog een spannend weekje te worden, voor vrijdagavond de winnaar bekend wordt gemaakt. Er kan tot vrijdag 16 uur worden gestemd. De teller voor het totaal aantal uitgebrachte stemmen staat nu op 4393.

Hieronder volgt de lijst met alle veertig titels (in alfabetische volgorde) en het aantal uitgebrachte stemmen (digitaal en per post).

Allemaal Zorro’s op het dorp 10

Black mamba 731

Botanical pleasure 2

Edelen in Zeeland 18

Een veger wind 43

Gaat een mevrouw naar de advocaat 32

Generaal Spoor 2

Hart voor Erremu 450

Hondendief 112

Kleur van mijn ziel 130

Knielen in de klei 146

Krullebol Steilhaar 3

Mijn straat is geel 5

MM&J journal botanical 37

Monumenten van de watersnood 1953 3

Nr/zm Nanda Runge 2

Op weg naar Zoar 12

Over Zeeland 2

Rudolf Hagenaar 13

Schelde schrijft 8

Schelmen van de Schelde 305

Schrijvers en religie 1

Stae m’n bovenmusse goed? 757

Stenenbikker 31

Sterke van Saeftinghe 452

Stille Zalm, het geheim van 4

Trompetters en tamboers 173

Tuin van mijn verhalen 89

Van Peperbuzze tot Planketent 67

Verdiep je relatie 202

Verzonken jongen 187

Watersnood 22

Winter in Zeeland 17

Woestduynschipbreuk 147

Zeelandia comitatus 5

Zeeuwen in Amerika 91

Zeeuwse kaarten VOC 43

Zin in Zeeland  2

Zwartvoet indianen 4

Zwemmen (thriller voor scholieren) 26

(Bijgewerkt tot 31-10-2011)

Voor de PZC Publieksprijs komen alle veertig titels in aanmerking die zijn ingestuurd voor de Zeeuwse Boekenprijs. Stemmen kan tot 4 november via

www.pzc.nl/boekenprijs

of door een briefkaart te sturen naar:

PZC-publieksprijs

Postbus 91

4330 AB Middelburg. //

Nog vijf kandidaten Zeeuwse Boekenprijs (PZC zaterdag 15 oktober 2011)

Nog vijf boeken maken kans op de Zeeuwse Boekenprijs 2011: Zelandia Comitatus van Dick en Joan Blonk-van der Wijst, Zeeuwen in Amerika van Lilian Dominicus, Generaal Spoor van Jaap de Moor, De Sterke van Saeftinghe van Paul de Schipper en De verzonken jongen van Jan Vantoortelboom.
De jury heeft deze shortlist geselecteerd uit de veertig ingezonden boeken. Eerder had zij al een longlist geopenbaard met daarop tien titels. De vijf boeken die de verdere schifting niet hebben doorstaan zijn: Zeeuwse kaarten voor de VOC van Ruud Paesie, Op weg naar Zoar van Sela, Watersnood van Kees Slager, Rudolf Hagenaar: leven en werk van Jan Stassen en Edelen in Zeeland van Arie van Steensel.
De jury maakt vrijdag 4 november de winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs bekend, evenals de winnaar van de Jan Bruijnsprijs (voor het beste boek van een Zeeuwse auteur over een Zeeuws onderwerp). Daarvoor komen Zeeuwen in Amerika en De Sterke van Saeftinghe in aanmerking.
Naast deze juryprijzen is er de PZC-publieksprijs. Daarvoor kan nog tot 4 november worden gestemd via de website van de PZC. Er zijn al ruim 2000 stemmen uitgebracht. Rosee Bentana gaat met Black Mamba aan de leiding.

Dit bericht is geplaatst in Biografie, Catalogus, Fotoboeken, Geschiedenis, Historische roman, Jeugdboeken, Proza, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

0 reacties op Zeeuwse Boekenprijs 10

  1. Anneke schreef:

    Hoe mooi is het waneer Young Adults een brug slaan naar elkaar, over alle politieke gekrakeel heen en leren over elkaars verre verleden? Waar kun je je een betere geschiedenisles indenken over Jocob Roggeveen dan op Klein bonaire; het piepkleine eilandje voor de kust van Bonaire, waar letterlijk niets meer is dan een schaduwhutje en een strand? Bonaire heeft geen leescultuur en het boek is speciaal bedoeld om middelbare scholieren te prikkelen om te lezen. En juist niet alleen over de cactussen en slavernij, nee, ook de Nederlandse geschiedenis moet tot leven komen. Dit gebeurt in Black Mamba. Een avontuur waarin ook liefde en humor een rol spelen, en waarin verleden en heden door elkaar gevlochten worden door een combinatie van feiten en fantasie. Wie zou er niet uiek willen zijn, of de wereld willen redden? Black Mamba zet de jongeren van de ABC-eilanden aan het denken en mogelijk brengt het ook jongeren in Nederland en Vlaanderen op nieuwe denksporen. De combinatie van verleden, heden en toekomst ontvouwt een nieuw panorama op het leven. Het lezen van Black Mamba maakt ons sowieso alleaal tot ontdekkingsreizigers, verlangend naar saamhorigheid, en deel uit te maken van een mondiale samenleving, zonder je individualiteit en identiteit te verliezen, op weg naar een betere wereld.

  2. M.J.Kleijn-Koning schreef:

    Graag breng ik mijn stem uit voor het Zeeuwse boek

    “Stae m’n Bovenmusse goed”

    Wilt U dit noteren? Vriendelijk dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.