Sandra Burgers


sandraburgersBiografie

Sandra Burgers (1969, Vlissingen) won in 2004 de Poëziesalon-prijs van de Bibliotheek Vlissingen. Ze combineert een managementfunctie in de kennisintensieve dienstverlening met het dichterschap.

De poëzie van Burgers kenmerkt zich vaak door klinische observaties en wederopbouw: de schepping van haar waarnemingen gevat in poëzie, erotiek, natuur en portretten van mensen. Dit zijn thema’s die haar fascineren en haar werk doorspekken.


Prijzen

Op 1 maart 2004 won Burgers de Poëziesalonprijs van de Openbare Bibliotheek in Vlissingen.

Publicaties

* Aangemoedigd door het succes verscheen haar debuut in november 2008: Ongewerveld, Uitgeverij Holland, Windroosserie ongewerveld
* In nieuw, recent werk is meer en meer ‘Zeeland’ aanwezig: Burgers schrijft bijvoorbeeld veelvuldig over Vlissingen, maar ook zes (in opdracht geschreven) gedichten over het prachtige Zeeuws-Vlaamse Sint Anna ter Muiden. Momenteel is een tweede poëziebundel in voorbereiding.
* Werk van Sandra Burgers is terug te vinden in de Zeeuwse literaire periodiek Ballustrada
* Lees ook de gedichten van Sandra Burgers in de Schrijverscorner

Burgers schrijft creatieve teksten, proza en poëzie op freelance basis. Reviews van muziekoptredens voor VPRO’s 3voor12 zijn bijvoorbeeld van haar hand. Ze stelt gedichten ten toon in kunstruimten (Kunstcentrum DeWillem3 in 2008 en 2010), maar ook op buitenlocaties in Vlissingen (bijvoorbeeld de Oranjedijk 2013).

Sandra Burgers op Internet

* Bericht in de PZC
*Sandra Burgers heeft een Facebookpagina waar informatie kan worden gevonden, o.a. over publicaties, kunst, contactinformatie en werk in opdracht.
* Gedichten.nl
* In 2010 maakte Sandra Burgers een poëzie-movie van het gedicht Scheldevogel van de Zeeuwse dichter Theo Raats. Het filmpje is opgenomen in het Zeeuwse dorpje Kattendijke. Bekijk het filmpje >>
* Meer Sandra Burgers op YouTube
* Krakatau

Contact

sanburgers@zeelandnet.nl


Copyright:
logo-de-zb

Dit bericht is geplaatst in Auteurs, Biografieën. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.