KennisCafé Zee + Land

hospPERSBERICHT

KennisCafé Zee + land

Vrijdag 21 november 2014 van 15.45 tot 18.00 in het Leescafé van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.
Kosten: gratis, graag wel vooraf aanmelden.
Tijdens de eerste bijeenkomst in het kader van Studium Generale over de Zeeuwse identiteit, zal prof. dr. Gert-Jan Hospers zijn nieuwe boek Zee+Land, de kracht van kustregio’s, presenteren in het Leescafé van de Zeeuwse Bibliotheek.

In dit populair wetenschappelijke boek analyseert Gert-Jan Hospers aan de hand van Europese, Nederlandse en Zeeuwse voorbeelden welke invloed de zee heeft op het doen en laten van mensen in kustregio’s. Centraal staat de vraag wat de innovatiekracht van Zeeland is en welke kansen deze biedt voor de sociaaleconomische ontwikkeling van deze regio. Daarna is er ruimte voor vragen en reacties vanuit het publiek en van de andere gasten.

Prof. dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) doceert economische geografie aan de Universiteit Twente en is bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in de stedelijke en regionale ontwikkeling van Noord West Europa. Eerder schreef hij boeken over citymarketing, demografische krimp, gevoelsgeografie, Twente en het Ruhrgebied.

Na de pauze is er een bijdrage van prof. dr. Knottnerus, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), ingeleid door dr. Brandenbarg, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad Zeeland (WRZ). Prof. Knottnerus zal vanuit het WRR-rapport ‘Naar een lerende economie’ het belang van kennis voor de (regionale) economie onderstrepen.

Programma

15.45 uur: inloop en muziek

16.00 uur: inleiding prof. dr. Hospers over zijn boek Zee+Land, de kracht van kustregio’s.

16.30 uur: vragen en reacties van publiek en gasten onder leiding van gespreksleider Ron Lubbersen van SCOOP

17.00 uur: pauze en muziek, boekverkoop door de Drvkkery

17.15 uur: bijdragen van prof. dr. Knottnerus, voorzitter van de WRR en dr. Brandenbarg, voorzitter van de WRZ, in interactie met publiek en gasten.

18.00 uur: afsluiting

Aanmelden en informatie: Elly Verkleij, everkleij@scoopzld.nl of 0118-682590.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.