Ballustrada najaar 2014

ballustradaPersbericht

Ballustrada – jaargang 28

nr. 3/4

Wat opvalt aan de deze uitgave is de lichte toets. Het zijn roerige tijden met veel leed en ellende. En juist nu biedt de reeks Laaglandse Poëzie een aflevering Light Verse, met een inleiding van Cees van der Pluijm, en met bijdragen van Drs. P, Kees Torn, Jaap van den Born, Daan de Ligt, Coenraedt van Meerenburgh, Ko de Laat, Arjan Keene, Judy Elffrich, Martijn Breeman, Frans Woortmeijer, Rob Boudestein, Hans Mooi, Frits Criens, Bert van den Helder, Niels Blomberg en Bas Boekelo. We hopen met deze bijdrage de traditie van De Tweede Ronde c.q. Kort Verhaal voort te zetten.

In de light verse afdeling treft u drie afbeeldingen van fabelmensen aan met een gedicht van Drs. P. In het verleden hebben we al eens een bundel met Fabelmensen van Drs. P uitgebracht. Door de slechte gezondheidstoestand van Drs. P is deel 2 blijven steken op 7 nieuwe fabelmensen. Deze hele set zal gedrukt worden op luxe-kaarten en nieuwe Ballustrada abonnees kunnen dit als welkomstgeschenk (!) tegemoet zien.

Naast werk van redactieleden en vertrouwde medewerkers als Jabik Veenbaas, Kees Engelhart, Kees Klok, Hendrik Carette, Gerard Berends, Tijs van Bragt, John Toxopeus en Willem M. Roggeman, deze keer ook bijdragen van opmerkelijk veel nieuwe medewerkers: San Bos, Carina van der Walt, Gerard Scharn, Dirk van Waterschoot, Marloes Otten, Pieter Sierdsma.

Het is opmerkelijk hoe Ballustrada steeds nieuwe scribenten weet te interesseren om een gedicht, een essay of verhaal aan te leveren. Sterker nog: de toevloed van kopij is groter dan ooit tevoren.

In de rubriek Taal Ver Taal brengt Johan Everaers werk van de Franse schrijver Romain Gary. Columnist Minor vraagt zich o.a. af of wij straffeloos de goden van onze ouders en voorouders kunnen afdanken. Jan J.B. Kuipers sluit daarbij aan met diepe gedachten over het Juiste Verkeerde Ware Geloof in de rubriek De Juiste Verkeerde Verbanden. Ko de Jonge zet weer een stap richting Art for the Millions (moet dat niet Kunst voor de Miljoenen zijn?)

Tot slot willen wij stil staan bij twee dichters die in het verleden ons tijdschrift met hun gedichten hebben verrijkt: Herman Kakebeeke en Nelleke Maljaars. Ze zijn dit jaar gestorven. Hun poëzie zullen we blijven lezen. Dat is voor dichters toch de belangrijkste vorm van leven na de dood.

Abonnementen en losse verkoop:

Stichting Zeeuws Licht

Jaarabonnement: € 19

Losse Nummer € 12.50

Zie onze bestelpagina(www.liverse.nl) of www.ballustrada.eu

Dit bericht is geplaatst in Nieuw te verschijnen, Tijdschriften. Bookmark de permalink.

0 reacties op Ballustrada najaar 2014

  1. Tijs van Bragt schreef:

    Ben benieuwd en kijk reikhalzend uit naar de post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.