Historisch Zeeland kalender 2018

Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen heeft de kalender Historisch Zeeland voor 2018 uitgebracht. Elke maand is voorzien van een afbeelding uit de Zelandia Illustrata, de verzameling kaarten en prenten van het genootschap. Op de cover staat een aquarel van J. Le Blanc (1863-1939), waarop zeekraalpluksters op de schorren van de Oosterschelde zijn afgebeeld.

De Zelandia Illustrata is de oudste collectie prenten en kaarten in Zeeland. Het Zeeuwsch Genootschap verwierf de verzameling in 1863, die toen uit drieduizend afbeeldingen bestond. Nu bevat de in het Zeeuws Archief opgeslagen collectie 25.000 kaarten, prenten, tekeningen, foto’s, glasnegatieven, diapositieven en 11.000 prentbriefkaarten.

De kalender bevat illustraties van onder anderen Theo Voorzaat (Gezicht op de Noord- en Zuidhavenpoort te Zierikzee), Jan Arends (Gezicht op het wachthuis te Welsinge bij Ritthem), Hans Hermann (Vismarkt bij het Keizershoofd te Vlissingen en J. Hoogbruin (Het kanaal te Sas van Gent). De kalender kost 13,95 euro (Uitgeverij Het Paard van Troje).

Dit bericht is geplaatst in Kalender met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.