Jury Zeeuwse Boekenprijs 2017 bekend

ldm06/11/2016 - Middelburg - winnaars Zeeuwse Boekenprijs - links Arjen Fortuin en rechts Chris de Stoop

Literair recensent en columnist Arjen Fortuin van NRC Handelsblad (foto Lex de Meester) neemt dit jaar zitting in de jury van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP). Vorig jaar won hij die prijs samen met de Belgische schrijver Chris de Stoop. Fortuin kreeg de prijs voor zijn biografie van uitgever Geert van Oorschot. Ook directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland (CBK) is dit jaar jurylid. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter. Directeur Perry Moree van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en verslaggever Jan van Damme van de PZC maken het vijftal juryleden compleet.

Van 15 juni tot 15 juli kunnen uitgevers en auteurs boeken inzenden via de website van het Zeeuws Tijdschrift. De boeken moeten tussen 15 juli 2016 en 15 juli 2017 zijn verschenen. De winnaar wordt zaterdag 4 november 2017 bekend gemaakt tijdens de Week van het Zeeuwse Boek.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *