Lezing Kristien Hemmerechts in Sluis

kristien hemmerechtsPersbericht Stichting Johan Hendrik van Dale

Woensdag 21 juni om 20.00 uur lezing Kristien Hemmerechts in de Raadszaal van het Belfort in Sluis.

Schrijven, waarom doe je dat? Schrijven is heerlijk, voor lezer én voor schrijver, maar het vergt ook een prijs, precies zoals professioneel tennissen of hardlopen of viool spelen een prijs vergen. Waarom kan een schrijver het niet laten? Wat krijgt hij, krijgt zij ervoor terug? Wat is het dat de schrijver zoekt? (foto Mike Nicolaassen)

Kristien Hemmerechts: (1955) is een Vlaams schrijfster. Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius (de tegenwoordige Katholieke Universiteit Leuven campus Brussel) en aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Maakte naast haar vele romans en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. Taal zonder mij (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde thema’s op een invoelbare manier te verwoorden.

Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. In 2014 verscheen De vrouw die de honden eten gaf, een boek dat omwille van het onderwerp (Michelle Martin) veel stof deed opwaaien, en omwille van de kwaliteit veel lof kreeg.

Het project ‘Schrijvers in Sluis’ bouwt voort op het feit dat Sluis door Johan Hendrik van Dale iets met taal heeft. De komende jaren zullen diverse schrijvers, taalkundigen en dichters uit Nederland en Vlaanderen in de gemeente Sluis verblijven. Door de ruimte voor rust en zeeën van tijd vinden zij in West-Zeeuws-Vlaanderen volop inspiratie om te werken. Daarnaast verbinden zij zich met Sluis en delen hun ervaringen met het publiek. Het project werkt grensoverstijgend samen met buurtgemeenten aan beide kanten van de grens.

Kaarten € 5,00, verkrijgbaar bij VVV inspiratiepunt Sluis, Groote Markt 1, 0117-461700.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *