Martine van Haperen promoveert op vroegmiddeleeuwse graven

martineLEIDEN – Archeologe Martine van Haperen (1985) promoveerde afgelopen dinsdag 16 mei 2017 aan de Universiteit van Leiden op een studie naar begrafeniscultuur in de vroege middeleeuwen (450-800 na Christus) in Nederland en België. In die tijd werden relatief veel graven geopend om er grafgiften en misschien zelfs botten uit mee te nemen. Tot nu toe werd gedacht dat het om activiteiten van grafrovers ging. De uit Middelburg afkomstige Van Haperen komt tot een andere conclusie. Ze onderzocht ruim dertienhonderd graven en meent dat het openen daarvan bedoeld was om met de overblijfselen of voorwerpen eer te betonen aan de voorouder.

Meer info: site van de Universiteit Leiden

Dit bericht is geplaatst in Archeologie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.